sluit

Film & Gesprek: How to Blow Up a Pipeline

Hoe ver mag klimaatactivisme gaan?
Film
Nimma aan zee

In How to Blow Up a Pipeline zien we klimaatactiviste Xochitl (Ariela Barer) die recentelijk wees is geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door de veranderingen die haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijken te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten.

Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een een oliepijpleiding in West-Texas.

How To Blow Up a Pipeline is een uiterst actuele eco-thriller vermomt als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het controversiële, gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.

VOORGESPREK

Soep gooien naar een Vermeer, de snelweg blokkeren en jezelf vastlijmen aan een tafel. Veel mensen zijn ontdaan door deze acties van klimaatactivisten en media bestempelen ze vergaand, maar is dat ook zo? Zouden activisten niet nog veel verder mogen (of moeten) gaan om de verandering die noodzakelijk is te bereiken? En waar ligt de grens? Samen met filosofe Harriet Bergman en Annieke Borst, actievoerder bij Extinction Rebellion bediscussiëren we of het doel inderdaad alle middelen heiligt. Of niet.

Dit programma maken we in samenwerking met InScience.

 

 

 

 

OVER NIMMA AAN ZEE

Kom los van de grenzen van je belevingswereld met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?