sluit

Film & Gesprek – Queen Without Land

Film
Nimma aan zee

Queen Without Land vertelt het waargebeurde verhaal van de ontmoeting tussen Frost, een prachtige vrouwelijke ijsbeer, en Asgeir Helgestad, een Noorse natuurfilmmaker in Spitsbergen.

Klimaatverandering en de stijgende temperaturen hebben drastische gevolgen voor het ecosysteem waarin Frost leeft en laten het ijs op recordsnelheid wegsmelten. Als gevolg voeren alle vormen van leven, van microscopische algen tot gigantische walrussen, een ongekende overlevingsstrijd.

FILM & NAGESPREK

Wat voor gevolgen heeft klimaatverandering voor de biodiversiteit bij Nijmegen? En hoe zou de natuur in Nijmegen eruit zien als we écht aan zee kwamen te liggen? Samen met biodiversiteitsonderzoeker Constant Swinkels van de Radboud Universiteit fantaseren we na de film nog even na over dit toekomstscenario.

Onderdeel van het Kunst voor klimaat festival Nimma aan zee

Dit programma is onderdeel van het Kunst voor klimaat festival 2021, waarbij LUX jong en oud publiek uitnodigt om via verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden rondom de klimaatuitdaging. Hiervoor zet LUX diverse kunstvormen in, van film & theater tot ervaringsprogramma’s voor diverse leeftijden. (Internationale) kunstenaars, denkers, schrijvers en klimaatexperts komen van vrijdag 10 t/m zondag 12 september naar Nijmegen om met het publiek in gesprek te gaan. Bekijk het programma.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?