sluit

Film Stars Don’t Die in Liverpool

Film

De ooit zo geliefde Hollywood-actrice Gloria Grahame (Annette Bening) slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters, hopeloos proberend haar stijl en charme vast te houden.

Op tournee door het Engeland van de jaren ‘70 ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell), die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Een vurige affaire ontwikkelt zich tot een diepe relatie. Ondanks het grote leeftijdsverschil tussen de twee, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie Gloria troost kan vinden. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld wanneer Gloria ernstig ziek blijkt te zijn. Een krachtig en tragisch beeld van verafgode actrices door de jaren heen.

Dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal plaatst de blik op vrouwen in een nieuw licht. Zelfs de meest vrijgevochten actrice, die zich destijds al verzette tegen de objectiverende blik van de oude studiobazen, vraagt uiteindelijk aan haar jonge minnaar “how do I look?”. Met sprankelende rollen voor Vanessa Redgrave en Julie Waters. De film bevat een veelzeggend fragment waarin de echte Grahame haar Oscar in ontvangst neemt. Regisseur Paul McGuigan heeft door middel van kleurgebruik een enerzijds schrijnende, maar toch levendige sfeer neergezet.

  • Het is een verhaal dat je onwaarschijnlijk zou noemen, als het niet waargebeurd was.
    NRC.nl
  • Met sterke hoofdrollen van Bening en Bell, die duidelijk chemie hebben
    VPRO Cinema
  • Ontroerend is de film wel, vooral vanwege het sterke spel van Annette Bening, de ideale actrice voor de rol
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden