sluit

Film4Daagse – Forrest Gump

Film
Specials

De vriendelijke maar onnozele Forrest Gump maakt onopzettelijk en al rennend alle belangrijke gebeurtenissen uit de recente Amerikaanse geschiedenis mee.

De sullige goedzak Forrest Gump (Tom Hanks) vertelt op een bankje aan iedereen die het maar horen wil zijn levensverhaal. Hij was getuige van verschillende grote gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis: president Kennedy ontving hem als lid van het All American football-team op het Witte Huis en als lid van het Amerikaanse tafeltennisteam ging hij namens Nixon op bezoek in China. Forrest Gump gaf weinig om alle roem en rijkdom die hierbij kwamen kijken. De bijzondere man had weinig nodig om gelukkig te zijn: zijn moeder, zijn hardloopschoenen en zijn grote liefde Jenny (Robin Wright Penn).

De komedie Forrest Gump verraste in 1994 iedereen met het onverwachte, gigantische succes. De film won maar liefst zes Oscars, waaronder die voor Beste Film. Met competitie in de vorm van Pulp Fiction en The Shawshank Redemption was de film een duidelijke underdog. Dat jaar mochten Tom Hanks (Beste Mannelijke Hoofdrol) en Robert Zemeckis (Beste Regisseur) het beeldje ook mee naar huis nemen. Het verhaal over de sullige jongeman die alle belangrijke momenten uit de recente Amerikaanse geschiedenis meemaakt raakte de harten van het wereldwijde publiek en is inmiddels niet meer weg te denken uit de filmgeschiedenis.

Film4Daagse
Wilde jij deze zomer eigenlijk de Nijmeegse Vierdaagse wandelen? We bieden dit jaar een alternatief programma, namelijk een Film4Daagse! Vier dagen op een rij vertonen wij we een film waarin ‘wandelen’ centraal staat. Ervaar het plezier van een stevige wandeltocht gewoon bij ons in de filmzaal (helemaal corona-proof).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?