sluit

Film4Daagse – Lillian

Film
Specials

Wanneer de ‘American Dream’ van een Russische immigrante niet uitkomt, besluit ze van New York naar huis te lopen. De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927, inspireerde Andreas Horvath tot deze epische road movie.

In dit boeiende drama, fictief maar toch geschoten als een documentaire, is het verhaal van Lillian Alling omgezet in een eigentijdse setting. Het uitgangspunt voor de film was het verhaal van een Russische vrouw die in New York City woonde, en die op een dag op pad ging om terug te lopen naar haar thuisland. Het was slechts per ongeluk dat ze werd ontdekt door werklui in het Canadese boreale woud. Ondanks hun waarschuwingen vervolgde ze haar mars alleen naar de Beringstraat. Tot op de dag van vandaag wordt Lillian nog steeds als vermist beschouwd. Haar vastberadenheid fascineerde de regisseur en het idee voor Lillian achtervolgde hem al 15 jaar. De oorverdovende metropool New York, een ritselend maïsveld ergens in de Midwest en een eenzaam strand aan de Beringstraat … Als je deze drie plaatsen verbindt met een lijn, krijg je een idee van Lillian’s route.

Film4Daagse
Wilde jij deze zomer eigenlijk de Nijmeegse Vierdaagse wandelen? We bieden dit jaar een alternatief programma, namelijk een Film4Daagse! Vier dagen op een rij vertonen wij we een film waarin ‘wandelen’ centraal staat. Ervaar het plezier van een stevige wandeltocht gewoon bij ons in de filmzaal (helemaal corona-proof).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?