sluit

Filmcafé – editie januari

Film
Cursus

Bij Filmcafé staat Constant Hoogenbosch op zaterdag 21 januari wederom garant voor een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films. Filmeducatie met een knipoog onder het genot van een hapje en drankje want de bar is open.

Hoogenbosch duikt met je in interessante wetenswaardigheden, anekdotes en boeiende achtergronden uit de filmwereld. In ongedwongen sfeer biedt Filmcafé iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, waarbij ook actuele thema’s en ontwikkelingen niet worden vergeten.

Zo staat Hoogenbosch zaterdag 21 januari stil bij films als Fame (1980, n.a.v. het overlijden van Irene Cara), bekijken we een intrigerende overeenkomst tussen de films The House of Sand, Requiem for a Dream en Dark City en gaan we 68 jaar terug in de tijd voor de Spaanse tranentrekker Marcelino, pan y vino. Hoogenbosch gaat ook in op de ophef die online ontstond na de dansscene in de Netflix hitserie Wednesday en kijkt alvast vooruit naar de nieuwe cursusreeks die in LUX gaat beginnen onder de noemer Grenzen. Een van die grenzen is censuur en Hoogenbosch geeft alvast een inkijkje. Het is slechts een tip van de sluier, want er zit nog veel meer in het filmvat.

Filmeducatie met een knipoog onder het genot van een hapje en drankje want de bar is open.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?