sluit

Filmcafé

Film
Cursus

Terug van weggeweest. Bij Filmcafé staat Constant Hoogenbosch op zaterdag 24 september garant voor een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films.

Hoogenbosch duikt met je in interessante wetenswaardigheden, anekdotes en boeiende achtergronden uit de filmwereld. In ongedwongen sfeer biedt Filmcafé iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, waarbij ook actuele thema’s en ontwikkelingen niet worden vergeten.

Zo staat Hoogenbosch zaterdag 24 september stil bij films als Xanadu (1980, n.a.v. het overlijden van Olivia Newton John), Sunrise (1927), de muzikale animatiefilm Allegro non troppo (1976), de 100ste verjaardag van Nosferatu (1922), het jubileum van E.T. the Extra-Terrestrial (1982), maar ook de film TRON uit hetzelfde jaar, en gaan we terug naar het jaar 1972 voor de klassiekers Deliverance en Jeremiah Johnson. Natuurlijk staat hij ook stil bij het overlijden van Jean Luc Godard. Het is slechts een tip van de sluier, want er zit nog veel meer in het filmvat.

Filmeducatie met een knipoog onder het genot van een hapje en drankje want de bar is open.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?