sluit

Filmduel – Eyes Wide Shut

Film
Filmspecials
LUXclassics

Jullie hebben massaal gestemd! De winnaar van de kersteditie van het filmduel is Eyes Wide Shut. En het goede nieuws: zelfs als je er niet op hebt gestemd kan je komen!

Eyes Wide Shut

Eyes Wide Shut is de gewaagde laatste film van Stanley Kubrick. Op een kerstfeest, georganiseerd door de rijke Victor Ziegler, wekken provocerende avances en onschuldig geflirt argwaan wanneer Dr. William Harford (Tom Cruise) en zijn vrouw Alice (Nicole Kidman) elkaar van een afstand bekijken. Later gaat dit ogenschijnlijk perfecte koppel de confrontatie aan met hun intieme seksuele fantasieën. Gevangen tussen realiteit en illusie, jaloezie en obsessie, worstelt William met zijn innerlijke driften. Zal hij zijn erotische fantasieën uitvoeren of ze verborgen houden? Eyes Wide Shut werd dit jaar door Indiewire uitgeroepen tot beste film uit de jaren 90.

Let op! Deze film is niet ondertiteld.

Het Filmduel – de Kersteditie!

Tijdens deze editie van het Filmduel krijgen jullie de kans om de film te kiezen die wij gaan vertonen. Dit keer zijn we in de kerstsferen… of de “anti-kerst” sferen. Kies jij voor de ultieme kerstfilm Love Actually of ga je voor de duistere Eyes Wide Shut om even te ontsnappen aan alle kerstgekte? Zet zondag 18 december vast in je agenda, dan vertonen we de film die dit duel wint. Tijdens het Filmduel geven we jullie de kans om te kiezen welke film wij vertonen in onze zaal. Dit keer met een speciale kersteditie voor de Kerst fanaten onder ons en de… niet zulke Kerst fanaten.
Stemmen was mogelijk tot en met 5 december.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?