sluit

Filmkring – Close

Film
filmkring

Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

Leo en Remi, 13, zijn onafscheidelijke vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi.

Wil je weer een herfst lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring!

Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door LUX-filmdocenten Ruud Vos en Mark Meuldijk. Ze nemen je mee in de achtergronden van diverse nieuwe films.  Je kunt een abonnement afsluiten  voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?