sluit

Filmkring – Hope

Film
Cursus

In het uiterst aangrijpende Hope hoort een succesvolle danseres dat ze een hersentumor heeft en waarschijnlijk komt te overlijden.

Anja is een danseres die net terugkomt van een succesvolle internationale tour. Voordat ze thuiskomt om kerst te vieren met haar gezin hoort ze dat ze een hersentumor heeft. Ze staat nu voor de onmogelijke opgave om dit nieuws met haar kinderen te delen. Ondertussen wordt haar relatie met haar vriend flink op de proef gesteld. Dit meeslepende drama is gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van de regisseur Maria Sødahl.

Bij de Amanda Awards in Noorwegen won Hope de prijs voor beste actrice en beste productieontwerp. De film werd voor nog zes andere prijzen genomineerd, waaronder die voor beste film.

Filmkring
Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Je leert over de achtergronden van de film, onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door Mark Meuldijk. Je kunt een abonnement afsluiten voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden