sluit

Filmkring – Parasite

Film
Cursus

Parasite is de spannende, nieuwe film van Bong Joon Ho, over een arm, Koreaans gezin dat gefascineerd raakt door de rijke familie Park en probeert van hun kapitaal te profiteren.

Ki-taek leeft samen met zijn familie in een krappe woning zonder werkende Wi-Fi. Ki-taek en zijn vrouw hebben geen baan en de familie verkeert in geldnood. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie Park en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Zijn zoon Ki-woo krijgt de mogelijkheid om Engelse bijles te geven en geld te verdienen, maar hiervoor moet hij wel een diploma vervalsen. De familie neemt deze kans op geld met beide handen aan en laat Ki-woo zijn gang gaan. Ze hebben geen idee in welke wereld Ki-woo terecht zal komen en wat voor gevolgen dat zal hebben voor de rest van de familie. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Filmkring
Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Je leert over de achtergronden van de film, onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door Mark Meuldijk.

Je kunt deze cursus alleen als reeks bezoeken. Kaarten zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar, omdat de reeks al van start is gegaan.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden