sluit

Filmkring – Women Talking (voorpremière)

Film
filmkring

Women Talking van regisseur Sarah Polley is gebasseerd op het gelijknamige boek van Miriam Toews en gaat over een groep vrouwen in een geloofsgemeenschap.

In 2010 proberen acht vrouwen van een gesloten geloofsgemeenschap de realiteit naar boven te brengen wanneer ze erachter komen dat de mannen van hun gemeenschap jaren lang misbruik van hun hebben gemaakt. Talking Women is deels gebaseerd op de Monitoba kolonie uit Bolivia.

Wil je weer een voorjaar lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring!

Elke voorstelling wordt kort ingeleid door LUX-filmdocent Ruud Vos. Hij vertelt je met veel liefde iets meer over de achtergronden van de vertoonde film. De titels vormen een doorsnee van het Lux-programma. Het kunnen ontroerende, spraakmakende prikkelende en dwarse titels zijn. Diversiteit is gewaarborgd. Je kunt in elk geval rekenen op enkele hits van de filmfestivals van Cannes, Toronto en Venetië. De definitieve titels maken we via de LUX-website bekend. Je kunt een abonnement afsluiten voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?