sluit

Filmkring – The Quiet Girl

Film
filmkring

The Quiet Girl volgt het jonge meisje Cáit. Gedurende haar verblijf bij Seán en Eibhlín bloeit Cáit open en ontdekt ze een nieuwe levenswijze, maar stuit ze tevens op een geheim… Winnaar van Best Feature Film Berlin International Film Festival. Genomineerd voor een Oscar voor Best International Feature Film.

Het jonge meisje Cáit wordt in de zomer van het jaar 1981 door haar familie weggestuurd. Ze trekt bij Seán en Eibhlín Cinnsealach in, een bevriend koppel van haar moeder dat ze voor de eerste maal ontmoet.

Wil je weer een voorjaar lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring!

Elke voorstelling wordt kort ingeleid door LUX-filmdocent Ruud Vos. Hij vertelt je met veel liefde iets meer over de achtergronden van de vertoonde film. De titels vormen een doorsnee van het Lux-programma. Het kunnen ontroerende, spraakmakende prikkelende en dwarse titels zijn. Diversiteit is gewaarborgd. Je kunt in elk geval rekenen op enkele hits van de filmfestivals van Cannes, Toronto en Venetië. De definitieve titels maken we via de LUX-website bekend. Je kunt een abonnement afsluiten voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?