sluit

Filmkring – Stan & Ollie

Film
Cursus

Wil je weer een jaar lang genieten van de beste premièrefilms op de donderdag- en dinsdagochtend voordat de rest van Nederland ze kan zien? Kom dan naar de Filmkring!

LUX-filmdocent Mark Meuldijk verzorgt bij elke voorstelling een korte inleiding, hij vertelt je graag iets over de achtergronden van de betreffende filmtitel. Tegen inlevering van je toegangskaartje ontvang je koffie of thee met iets LUX-lekkers.

STAN & OLLIE
Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reilly hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken. Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan en Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille (Shirley Henderson) en Ida (Nina Arianda) – een duo act en sich – herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts. Stan & Olllie is het hartverwarmende verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden.

DATA FILMKRING 2018/2019
DO 12.00 uur: 
Filmkring 1
29 NOV, 10 JAN, 7 FEB , 7 MRT, 4 APR
Filmkring 2
13 DEC, 24 JAN, 21 FEB, 21 MRT, 18 APR
DI 12.00 uur:
Filmkring 3
4 DEC, 15 JAN, 12 FEB, 12 MRT, 9 MRT
Filmkring 4
18 DEC, 29 JAN, 26 FEB, 26 MRT, 23 APR

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden