sluit

Filmkring – Good Luck To You, Leo Grande

Film
filmkring

In Good Luck to you, Leo Grande van regisseur Sophie Hyde speelt Emma Thompson een gepensioneerd lerares en weduwe, smachtend naar een avontuur, een connectie en naar seks, goede seks.

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

Wil je weer een herfst lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring!

Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door LUX-filmdocenten Ruud Vos en Mark Meuldijk. Ze nemen je mee in de achtergronden van diverse nieuwe films.  Je kunt een abonnement afsluiten  voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?