sluit

Filmkring – Boiling Point

Film
filmkring

Chef-kok Andy probeert zijn Londense restaurant ondanks alle tegenslag draaiende te houden op de drukste dag van het jaar. Philip Barantini heeft met Boiling Point een film gemaakt die in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take is gefilmd.

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones (Stephen Graham) in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond met soms lastige klanten te loodsen, terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat.

Wil je weer een herfst lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring!

Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door LUX-filmdocenten Ruud Vos en Mark Meuldijk. Ze nemen je mee in de achtergronden van diverse nieuwe films.  Je kunt een abonnement afsluiten  voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?