sluit

Filmkring – Triangle of Sadness

Film
filmkring

Ruben Östlund (Turist, The Square) won met Triangle of Sadness de Palme d’Or (beste film) op het Cannes Filmfestival 2022.

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholistische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Wil je weer een herfst lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring!

Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door LUX-filmdocent Ruud Vos. hij neemt je mee in de achtergronden van diverse nieuwe films. Je kunt een abonnement afsluiten voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?