sluit

Filmkring 4 – A Hero

Film
Cursus

Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof loopt een plan om zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op.

Bij zijn poging om zijn reputatie in ere te herstellen groeit Rahim uit tot een lokale held, maar de misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit. Tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi keerde voor A Hero terug naar Iran. Met A Separation en The Salesman bewees hij morele en maatschappelijke vragen op ingenieuze wijze te kunnen verbinden om een intrigerend en spannend verhaal te vertellen. Ook in A Hero neemt hij een eenvoudig gegeven om te laten zien dat niets zo simpel is als het lijkt. A Hero won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en was de Iraanse inzending voor de Oscars.

Filmkring
Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Je leert over de achtergronden van de film, onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door Mark Meuldijk. Je kunt een abonnement afsluiten voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf en we via onze website bekend.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?