sluit

Filmkring – Shirley

Film
Cursus

Shirley is een psychologisch drama met Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) die de bekende horrorauteur Shirley Jackson speelt. Prachtig gezet in het sfeervolle jaren veertig in Vermont.

Fred en Rose besluiten naar een dorp in Vermont te verhuizen om daar een baan voor Fred te vinden. Het jonge stel mag intrekken bij professor Stanley Hyman, op voorwaarde dat Rose het huishouden verzorgt en op zijn vrouw past; horrorauteur Shirley Jackson (schrijfster van The Haunting of Hill House). In eerste instantie weet Rose niet wat ze aan moet met het huishouden van het excentrieke stel, maar uiteindelijk ontstaat er een diepe band tussen Rose en Shirley. Door deze band wordt de relatie tussen Rose en Fred echter sterk op de proef gesteld.

Met de rol van Shirley Jackson vertolkt Elizabeth Moss op een prachtige manier een verontrustend personage. Shirley ging in première op het Sundance filmfestival en won daar de Dramatic Special Jury Award for Auteur Filmmaking.

Filmkring
Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Je leert over de achtergronden van de film, onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door Mark Meuldijk. Je kunt een abonnement afsluiten voor de hele reeks, of losse kaarten kopen aan de kassa, op de dag van de voorstelling zelf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden