sluit

Filmkring – Shoplifters

Film
Cursus

Wil je weer een jaar lang genieten van de beste premièrefilms op de donderdag- of dinsdagochtend voordat de rest van Nederland ze kan zien? Kom dan naar de Filmkring!

LUX-filmdocent Mark Meuldijk verzorgt bij elke voorstelling een korte inleiding, hij vertelt je graag iets over de achtergronden van de betreffende filmtitel. Tegen inlevering van je toegangskaartje ontvang je koffie of thee met iets LUX-lekkers.

SHOPLIFTERS
Osamu en zijn familie leven in grote armoede. Hun voornaamste inkomstenbron is oma’s pensioen. Stelen lijkt de meest voor de hand liggende oplossing om aan eten te komen. Maar als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een klein, verloren meisje tegen dat van huis is weggelopen. Osamu besluit haar onder zijn hoede te nemen en al snel wordt ze liefdevol opgenomen in het hechte gezin. Ondanks alle armoede, onzekerheid en barre omstandigheden is de familie toch gelukkig. Dan legt een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen bloot, en worden de familiebanden hevig op de proef word gesteld.

Shoplifters is het nieuwste meesterwerk van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-Eda, en werd in Cannes unaniem geprezen en bekroond met de Gouden Palm. Eerder won Kore-Eda de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van Venetië, voor Maborosi, en won hij de Juryprijs in Cannes voor Like Father, Like Son. Die laatste film, over een vader-zoonrelatie, deed bij Kore-Eda de vraag rijzen wat een familie nu precies is, waar die uit bestaat, en wat die bij elkaar houdt. Vooral in tijden van nood. Op die vraag geeft Shoplifters antwoord.

DATA FILMKRING 2018/2019
DO 12.00 uur: 
Filmkring 1
29 NOV, 10 JAN, 7 FEB , 7 MRT, 4 APR
Filmkring 2
13 DEC, 24 JAN, 21 FEB, 21 MRT, 18 APR
DI 12.00 uur:
Filmkring 3
4 DEC, 15 JAN, 12 FEB, 12 MRT, 9 MRT
Filmkring 4
18 DEC, 29 JAN, 26 FEB, 26 MRT, 23 APR

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden