sluit

Fire of Love

Film
LUXdocs

Documentaire Fire of Love vertelt het explosieve liefdesverhaal van Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft, die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen.

Voor Katia en Maurice won de nieuwsgierigheid het altijd van de angst. Wie ooit van dichtbij een nog actieve vulkaan heeft bezocht kan het zich levendig voorstellen. De gloeiende lava als een bericht uit de diepte van onze planeet is niet iets om lichtvaardig mee om te gaan. Deze National Geographic documentaire, eerder dit jaar een grote hit op het Sundance Film Festival, laat ziet waar de moed van deze twee toe geleid heeft. Meer dan vijfentwintig jaar archiefmateriaal van Katia en Maurice is aaneengesmeed tot een waarlijk spectaculaire en leerzame film.

Een blind date in een koffieshop bracht hen bij elkaar en tot hun noodlottige einde op de Mount Unzen in Japan in 1991 waren ze samen. Samen in hun liefde voor elkaar en natuurlijk voor het mysterie, de schoonheid en de onmetelijke destructieve kracht van vulkanen. Amateurvulkanologen in hun begindagen, maar over decennia uitgegroeid tot autoriteiten op het gebied van de vulkanologie.

  • IJzersterk en vaak hartverscheurend
    VPRO Cinema
  • Het heeft een vleugje Ulrich Seidl
    NRC
  • De scènes komen keihard aan
    Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?