sluit

Fire Will Come

Film
Picl

Fire will come volgt de zwijgzame pyromaan Amador als hij na jaren terugkeert naar zijn geboorteplaats gelegen in de woeste natuur van Galicië.

Amador heeft jarenlang in de gevangenis gezeten voor ernstige brandstichting. Op de dag dat hij als vrij man de wereld opnieuw betreedt, keert hij terug naar de ruige natuur van het Spaanse Galicië. De bewoners van zijn geboorteplaats kijkt argwanend toe hoe deze veroordeelde pyromaan opnieuw hun gemeenschap binnenstapt. De enige die zijn komst lijkt te waarderen, is zijn moeder. Amador helpt zijn moeder met het hoeden van haar vee. Het dorp ziet hem als een wandelende tijdbom. Het ogenschijnlijk onvermijdelijke gebeurt; er breekt een verwoestende brand uit en het hele dorp wijst naar Amador. Hij krijgt de schuld voor de brand, maar is hij wel de dader?

Regisseur Oliver Laxe (Mimosas), zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Hij toont met dit verhaal wat er op het spel staat voor dit kwetsbare, pure ecosysteem. Mens en natuur leven nog in harmonie en zijn weinig in aanraking gekomen met de moderne wereld. Laxe vertelt het verhaal tegen de achtergrond van zowel de schoonheid als de agressie van natuur. Fire Will Come werd in 2019 beloond met de Juryprijs tijdens het Filmfestival Cannes.

  • Poëtische vertelling vol prachtige beelden
    VPRO Cinema
  • Mystiek en immersief
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden