sluit

First Reformed

Kan religie troost bieden als de wereld ten onder dreigt te gaan?
Film
Nimma aan zee

In First Reformed zien we de door schuld verteerde dominee Ernst Toller en hoe hij in contact komt met een ontspoorde milieuactivist en diens zwangere vrouw.

Het is zijn taak, als dominee van een Nederlands Hervormde kerk, om zijn kerkgemeenschap bij te staan. Maar hoe doe je dat, als je de wanhoop van de ander steeds beter begrijpt dan je eigen geprevel? Kan religie troost bieden als de wereld ten onder dreigt te gaan? Is nieuw leven welkom wanneer de angst voor schaarste, natuurrampen en het naderend onheil groter is dan de liefde voor het leven zelf?

Donker, beklemmend en onheilspellend, maar ook spannend, doorvoeld en treffend. Met een fantastische hoofdrol van Ethan Hawke als dominee Ernst Toller.

KLIMAATDEPRESSIE

Hoe ga je om met angst als de wereld om je heen dramatisch ten onder lijkt te gaan? Is religie een antwoord? En hoe zit het eigenlijk met de link tussen religie en onze verantwoordelijkheid om voor onze moeder aarde te zorgen?

OVER NIMMA AAN ZEE

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?