sluit

Fisherman’s Friends

Film

Fisherman’s Friends is het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt. Deze nieuwe film van Chris Foggin is te zien vanaf donderdag 10 oktober.

De bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, is met zijn collega’s in Port Isaac voor een vrijgezellenfeest. Een groep vissers, die zichzelf de Fisherman’s Friends noemen, geven een zangoptreden op de kade. Danny is volledig gegrepen door de aanstekelijke, traditionele vissersliederen en is vastberaden het mannenkoor een platencontract aan te bieden. Maar de vissers zijn eigenwijs en laten zich niet zomaar overtuigen; roem en fortuin hebben weinig betekenis in de hechte gemeenschap van de Fisherman’s Friends. Door hun oprechte karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Deze feelgood-comedy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal; de Fisherman’s Friends, een amateurkoor van zeemannen uit Port Isaac, Cornwall, werden in 2010 bij toeval ontdekt door een deejay. Hun eerste album bij Universal bereikte een publiek tot ver buiten de thuishaven Port Isaac, behaalde een Gouden plaat in het Verenigd Koninkrijk en ontving een ereprijs van de BBC.

  • Een zoetaardige, sympatieke komedie.
    The Guardian
  • Van A tot Z uit te tekenen, maar dat maakt hier niet uit.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden