sluit

Frantz

Film

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits dorp loopt Anna elke dag hetzelfde rondje door het dorp naar het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk.

Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp maar hij laat zich er niet door afleiden. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die op dezelfde manier de oorlog meemaakte als hij. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar biedt ze beiden ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken.

In een periode die geobsedeerd is door waarheid en transparantie maakt regisseur François Ozon (Dans la maison) Frantz, een film over leugens, schuldgevoelens en vergeving. Met in de rol van Adrien Pierre Niney (Yves Saint Laurent) en Anna gespeeld door Paula Beer (Das finstere Tal) die voor deze rol de award voor beste jonge actrice won op het Venice Film Festival.

  • Overtuigende en ontroerende ode aan menselijke veerkracht.
    NRC handelsblad
  • Een van de beste films in het veelzijdige oeuvre van François Ozon.
    Het parool
  • Paula Beer en Pierre Niney spelen hun personages met finesse en diepgang.
    de filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden