sluit

Gelders DOEK

Film
Filmspecials

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Maandelijks tonen filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken en gaan in gesprek met het publiek.

Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid!

SABABA
Regie: Kadir Küçük, 17 minuten
Korte studentenfilm uit 2018 van Kadir Küçük die hij maakte tijdens zijn studie aan de RijnIJssel te Arnhem (VEC). Ace leeft in een Palestijnse nederzetting. Door te skateboarden kan hij zijn dagelijkse zorgen vergeten.

DO NOT SING TO ME, MY BEAUTY
Regie: Marieta Landkroon, 6 minuten
Do not sing to me, my beauty is een klassieke muziekvideo met klanken van Ne poj krasavitsa pri mne, van de componist Serge Rachmaninoff. Marieta Landkroon (1988) werd geboren in Enschede en maakt met deze video haar regie debuut. Na haar master Film Studies aan de UvA studeerde ze nog twee jaar aan de Fotoacademie te Amsterdam en woonde ze een jaar in Montreal (Canada).

ESCA-MAN
Regie: Sacha Barraud, 15 minuten
Kort portret van Sacha Barraud uit 19998 over de legendarische tabakswinkel Bouwman in Klarendal te Arnhem. Deze winkel die nu verdwenen is, was voor vele oud-klarendallers een tref- en ontmoetingsplek waar de kleine en grote zorgen van het dagelijks leven uitgebreid werden besproken. Filmmaker Sacha Barraud studeerde aan de filmacademie te Amsterdam tussen 1979 en 1983 nadat hij zijn studie sociale wetenschappen in Frankrijk had afgerond.

ROUTES FAMILIERES
Regie: Jan van Ooijen, 13 minuten
Wat is de juiste weg om te kiezen? De weg van je verstand of van het hart? Met deze vraag wordt hoofdpersoon Vera in deze korte film tijdens haar trip door de Ardennen geconfronteerd. Jan van Ooijen is in 2011 afgestudeerd als cameraman aan de VEC te Arnhem. Na veel camerawerk te hebben gedaan heeft hij voor deze film weer plaatsgenomen in de regie-stoel.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?