sluit

Gelders DOEK

Film

Gelders DOEK is terug! Hét platform voor cinema uit de regio, waarbij filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken tonen en in gesprek gaan met het publiek. Woensdag 16 juni om 19.30 uur vindt de volgende editie bij ons plaats.

Bij Gelders DOEK krijgen geselecteerde, lokale filmmakers de ruimte om hun werk te laten zien. Elke filmvertoning zal gevolgd worden door een Q&A met de makers.

ALLES EN NIKS
Regie: Judith Bannink en Heleen Zweers
Een documentaire waarin je drie personen volgt die zich identificeren als non-binair. Alledrie zijn ze uniek en uiten ze zich op hun eigen manier. Middels deze documentaire wordt er op een positieve, luchtige en persoonlijke manier meer kennis gegeven over het begrip non-binair.

STOET
Regie: Nena Tijsma
STOET is een komisch drama met een zwart randje. De film gaat over Johan en zijn dochter Tess die meerijden in een rouwstoet. Johan probeert Tess te troosten, maar alles wat hij zegt lijkt een averechts effect te hebben. De spanningen in de auto lopen hoog op, maar met de laatste bocht neemt ook het verhaal een onverwachte wending.

MARLON BRANDO
Regie: Vincent Tilanus
In de laatste weken van de middelbare school willen Cas en Naomi, allebei uit de kast, liever hun dagen samen doorbrengen. Als “broer en zus” van andere ouders ervaren ze een geborgenheid en liefde die ze nergens anders kunnen vinden. Maar wanneer hun toekomstplannen hen uit elkaar lijken te drijven, kom hun relatie in gevaar en moet de aanhankelijke Cas alleen durven te zijn.

Let op! Bij deze editie van Gelders DOEK worden opnames gemaakt.

GELDERS DOEK
Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan bij Gelders DOEK!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?