sluit

Gelders Doek

Film
Filmspecials

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio, waarbij filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken tonen en in gesprek gaan met het publiek. Woensdag 20 oktober om 19.30 uur vindt de volgende editie bij ons plaats.

Bij Gelders DOEK krijgen geselecteerde, lokale filmmakers de ruimte om hun werk te laten zien. Elke filmvertoning zal gevolgd worden door een Q&A met de makers. De filmvertoningen dit jaar zijn:

De geharde rug – Mirthe Dokter en Rian van den Boom

In De geharde rug reis je mee met de Arnhemse Mirthe Dokter naar West-Afrika – Ghana. Ze sluit zich aan bij seaturtle protector Uncle Raf, in zijn strijd voor de reusachtige leatherback seaturtle, nog de enige in haar soort. Een mix van digitaal beeld, gemonteerd door filmmaker Rian van den Boom, en analoge animatie in de vorm van tekeningen, houtsneden en overheadprojectie, geanimeerd door kunstenaar Mirthe Dokter. In samenwerking met marine ecoloog Marjolijn Christianen (WUR), in onderzoek naar wat storytelling binnen wetenschappelijk onderzoek kan betekenen.

We are – Barbara de Baare

We are is een korte documentaire over Janneke en Judith, oprichters van het vrouwelijke, bewuste en eerlijke modemerk J LABEL, die strijden voor rechtvaardigheid in de mode-industrie. Zij willen laten zien dat het mogelijk
is om kledingcollecties op een duurzame en ethische manier te produceren. Ze vertellen openhartig over zichzelf als vrouw, moeder en vriendin, hoe ze worstelen met hun zelfbeeld, de schijnbare oppervlakkigheid van mode en
hun zoektocht naar rechtvaardigheid. Als klein en nieuw modelabel hebben ze een missie op wereldschaal. Transparantie over het productieproces in de kledingindustrie is, volgens het duo, een zaak die het waard is om voor te vechten.

 Tante Co – Dion van der Zee

Coby zit al 25 jaar aan de dialyse, omdat ze geen nieren meer heeft. In deze documentaire volgen we het eenvoudige leven van Coby en zien we hoe zij, ondanks alles, toch positief in het leven blijft staan.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?