sluit

Gelders DOEK

Film

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Maandelijks tonen filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken en gaan in gesprek met het publiek.

Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid!

Voor galg en rad
Regie: Paul Haans; 15 minuten
Zuid-Limburg, 18e eeuw. Mensen verhongeren en worden uitgebuit door de regerende macht. Armoede en onderdrukking overheersen. Kapitein van de Bokkenrijders Matthijs Ponts (Tygo Gernandt) probeert zijn familie zo goed mogelijk te onderhouden. Als hij wordt opgepakt, staat zijn zoon Mathias (Joes Brauers) er alleen voor. Paul Haans is een getalenteerd self-made filmmaker uit Westervoort die al met verschillende bekende acteurs in zijn films heeft mogen werken, waaronder Peter Faber, Joes Brauers en Tygo Gernandt in deze korte film.

Promise
Regie: Guido Coppis; 18 minuten
Een rakende en aangrijpende one take korte film over een broer en zus die een wanhopige belofte hebben gedaan. Guido is 20 jaar, en hij heeft onderhand al 15 korte films, en 7 awards op zijn naam staan. Jury’s prezen zijn eigen kenmerkende stijl, ondanks dat hij zo jong is. Meest recentelijk won Guido de prijs voor ‘Beste Nieuwe Filmmaker’, op het Limburg Film Festival en de prijs voor ‘Best Euregional Film’ op het Euregional Film Festival voor zijn film Stille Storm.

Film Composer
Presentatie door Matthijs Kieboom
Film componist Matthijs Kieboom deelt ons diverse kneepjes van het vak aan de hand van verschillende scènes uit films al Wild (Luc Enting) en vele anderen. Matthijs Kieboom (1985, Dordrecht) is een grote naam in de wereld van de muziek compositie voor films en heeft diverse (inter)nationale onderscheidingen op zijn naam staan.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden