sluit

Gelders Doek

Film
Specials

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Maandelijks tonen filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken en gaan in gesprek met het publiek.

Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid!

TRANSLUMINESCENCE 
Regie: Nilo van Kralingen; 16 minuten
Een jong stel gaat voor het eerst samenwonen op zoek naar rust en vastigheid. Dan begint de badkamerspiegel zich ermee te bemoeien met alle gevolgen van dien. Een psychologische thriller met horror geïnspireerd door de films van Alfred Hitchcock, David Lynch en Peter Jackson.

PS CAMERA: ESTHER KROON
Regie: Jantien de Bruin; 15 minuten
PS Esther Kroon vertelt het verhaal over de talentvolle fotografe Esther Kroon die op jonge leeftijd is overleden door een roofmoord in Guatemala. Haar drie zussen herinneren zich hoe ze haar overlijden hebben ervaren en voelen het verdriet dat er nog steeds is.

MAKER IN FOCUS
Trailer Ontmoet de maker: Sil van der Woerd
Presentatie door Sil van der Woerd
Tijdens deze presentatie wordt ingezoomd op het werk van Gelders Doek ambassadeur Sil Van Der Woerd. Hij combineert exotische locaties en visuele effecten om zijn fictieve, atmosferische werelden uit te drukken. Nadat Sil Fine Art in Nederland en Visual Effects in Hollywood studeerde, begon hij muziekvideo’s, commercials en korte films te schrijven en te regisseren. Sil regisseerde videoclips voor Skrillex, Noisia, BoysNoize en Novo Amor, waarin hij constant zijn comfortzone verlegt. Of het nu een film is die achteruit wordt gedraaid in een dode kolenmijn, onder water in de oceaan, op -35 graden in Mongolië, in de krater van een actieve vulkaan, als één shot van 10 minuten, of gewoon met een green-screen, Sil heeft het gedaan. In 2017 begon Sil samen te werken met Jorik Dozy, met wie hij in heel Azië verschillende muziekvideo’s maakte. In 2019 verzamelde Sil meer dan 60 internationale onderscheidingen en erkenningen. Momenteel voltooit Sil verschillende nieuwe werken en schrijft hij zijn debuutfilm. www.silvbanderwoerd.com

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden