sluit

Gelders DOEK

Film
Specials

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Eens in de twee maanden tonen filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken en gaan in gesprek met het publiek.

Donderdag 24 oktober zal de volgende Gelders DOEK avond bij ons plaatsvinden. Hier zullen geselecteerde, lokale filmmakers de ruimte krijgen om hun werk te laten zien. Elke filmvertoning zal opgevolgd worden door een Q&A met de makers van de vertoonde film. Het programma van deze editie bestaat uit twee films binnen het thema ‘Voetbal’.

DE STIP GAAT MEE – Jopke van den Berg
Deze korte film gaat over de Nijmeegse Stef, een Sparta fan in hart en nieren. Hij rijdt nog elke wedstrijd naar Rotterdam om zijn club te supporten. Stef en zijn mede Spartanen Henk en Marco vertellen waarom Sparta dé club voor hen is. In het stadion ontstaan vriendschappen voor het leven. Wat niet iedereen weet is dat Stef een wel heel bijzondere souvenir thuis heeft.

VOETBAL IS OORLOG – Hans Heijnen
Deze documentaire gaat over de voetbalfamilie die alles riskeerde om van de ándere helft van het dorp te winnen. Achilles ’29 is een van de meest succesvolle amateurclubs van de laatste jaren. Ze schoppen het, tot grote ergernis van de andere vijf amateurclubs, tot de Jupiler League. De familie Derks zal Achilles zowel zakelijk als sportief door dit avontuur heen moeten slepen.

Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid!

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden