sluit

Livestream – Gelders DOEK

Film
livestream
LUX bij je thuis
Specials

Gelders DOEK is terug! Hét platform voor cinema uit de regio, waarbij filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken tonen en  in gesprek gaan met het publiek. Woensdag 21 april om 19.30u vindt de volgende editie bij ons plaats, te volgen via een gratis livestream.

Bij Gelders DOEK krijgen geselecteerde, lokale filmmakers de ruimte om hun werk te laten zien. Elke filmvertoning zal gevolgd worden door een Q&A met de makers.

VLINDERKOLONIES
Regie: Katinka Schlette
Een audiovisueel werk waarin het gedicht ‘Vlinderkolonies’ van dichter en schrijver Jordi Lammers samenkomt met muziek van muzikant Rindert Lammers en beeld van filmmaker Katinka Schlette.

DE LENTLOPER
Regie: Martijn Schinkel
Filmmaker Martijn Schinkel portretteert ‘De Lentloper’, een kleine moderne brug in Nijmegen. Deze poëtische, experimentele kort film laat zien hoe een nieuwe brug, zijn bewoners, omgeving en gebruikers één worden, waarschijnlijk gedurende de komende eeuwen.

DE KRANTENMAN
Regie: Jetske Lieber
De 20-jarige Boris zit in een sleur. Terwijl zijn vrienden verhuisd zijn naar andere steden bezorgt hij in zijn tussenjaar kranten in de Nijmeegse wijk waar hij is opgegroeid. Wanneer de 10-jarige Wies een voetbal tegen zijn hoofd schopt maakt dat iets los. Kan de brutale Wies hem iets geven wat Boris tijdens het opgroeien verloren is?

TRAAG NAAR DE HEMEL
Regie: Marlies Smeenge
In een Belgisch klooster waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, bereiden de laatste drie Zusters Norbertienen zich voor op de feestdagen. Ze ontvangen met kerst hun familie en vrienden zo goed als mogelijk. Een lichthartig, observerend portret van de drie dames en hun hyperactieve Dwergkeeshond, Skippy.

GELDERS DOEK
Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan bij Gelders DOEK!

Deze editie van Gelders DOEK vindt plaats via livestream. Kaarten zijn gratis.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?