sluit

Genesis 2.0

Film

Op de Nieuw-Siberische Eilanden vindt een ijzige zoektocht naar het witte goud plaats: Siberische jagers wagen hun leven voor mammoetivoor, diep in de permafrost.

Bij toeval stuiten ze daarbij op het karkas van een mammoet, één die uitzonderlijk goed bewaard gebleven is in zijn bevroren graf; het bloed en de vacht van het dier zijn nog intact. Al snel wekt de vondst de interesse van de genetische wetenschap, die in het dier de sleutel naar een ongelofelijk toekomstscenario zien: een toekomst waarin de uit de dood herrezen mammoet zich weer bij het dierenrijk voegt, mede mogelijk gemaakt door de nieuwste technologie. Geeft de natuur haar lang uitgestorven geheim prijs?

Genesis 2.0 is een documentaire over de mysteries van de natuur en de verschillende ideeën over schepping en de rol van de mens daarin. De film volgt onder andere de gebroeders Grigoriev, doorgewinterde slagtandjagers en historici. De film behandelt allerlei figuren en hun standpunten met dezelfde open blik, hoe absurd of eng hun plannen soms ook mogen lijken. Regisseur Christian Frei komt oorspronkelijk uit de wereld voor journalistiek en werd voor zijn film War Photographer genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire. De onderwerpen van zijn documentaires variëren van Boeddha-beelden in Afghanistan tot het afval van rijke ruimtetoeristen. Op het Sundance Film Festival werd de film bekroond met de Speciale Juryprijs voor het camerawerk.

  • Genesis 2.0 brengt schitterend in beeld hoe resten van mammoeten omhoogkomen uit de Siberische toendra.
    de volkskrant
  • Boeiende, maar anti-climactische kijkervaring.
    nrc

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden