sluit

Gilbert

Film
Junior

De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en klaar voor een frisse start. Eindelijk een plaats waar niemand weet van zijn extreme ei allergie waarmee hij op zijn vorige school veel gepest werd en die hem de bijnaam ‘Spuugbert’ bezorgde.

Wanneer zijn nieuwe buurmeisje hem uitnodigt voor een feestje dat zij geeft voor haar ijshockeyteam wil hij dolgraag gaan; misschien kan hij wel de keeper worden. Omdat zijn ouders op reis gaan, komt zijn tante Doris een paar dagen op hem passen. Tante Doris is een beetje vreemd, het liefst wil ze samen koekjes bakken en spelletjes doen, maar daar heeft Gilbert helemaal geen zin in. Als hij maar even de kans heeft glipt hij er stiekem tussenuit om te gaan ijshockeyen. Dat laat Tante Doris zich niet gebeuren en ze gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren!

Gilbert is een jeugdfilm in de stijl van Roald Dahl. Regisseur Hanne Larsen heeft een prachtige film gemaakt over nieuwe vrienden maken en het gaan van je eigen weg. De film werd op verschillende internationale filmfestivals vertoond en won de kinderjuryprijs tijdens de Nordic Film Days 2016 in Lübeck. Gilbert is gebaseerd op de Noorse boek Eggg van Stein Erik Lunde.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden