sluit

Gli anni più belli

Film

Gli anni più belli, wat ‘de mooiste jaren’ betekent, is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het vieren van het leven.

Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) en Riccardo (Claudio Santamaria) zijn al jaren een hechte vriendengroep. Ze kennen elkaar sinds hun jeugd en zijn al 40 jaar onafscheidelijk. Ze ontmoeten elkaar in de jaren ’80 en groeien met elkaar op. Ze gaan samen door pubertijd en zien elkaar volwassen worden. Momenten van geluk en liefde worden afgewisseld met tijden van verlies en teleurstelling. In de loop van hun levens verliezen de vier elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Deze vriendschap ontvouwt zich tegen de achtergrond van een decennialange verandering in hun geboorteland Italië.

Na het succes van A casa tutti bene (2018) keert Gabriele Muccino terug met zijn nieuwste film Gli anni piú belli. De film ging in première in zijn thuisland tijdens de Italian National Syndicate of Film Journalists van 2020. Hier werd de film genomineerd voor maar liefst negen Zilveren Ribbons. Met Gli anni piú belli scoort Muccino in zijn thuisland wederom een grote hit.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden