sluit

Go Short & LUX – Vincent Tilanus + Q&A

Film
Specials

Vrijdag 11 december vertonen we in samenwerking met Go Short International Short Film Festival Nijmegen drie korte films van de Nijmeegse filmmaker Vincent Tilanus. Na de films gaan we in gesprek met deze veelbelovende filmmaker tijdens een Q&A, live in de zaal.

MARLON BRANDO
In de laatste weken als middelbare scholieren brengen Cas en Naomi, beiden onlangs uit de kast gekomen, hun dagen het liefst samen door. Als “broer en zus” van andere ouders ervaren ze geborgenheid en liefde bij elkaar die zij nergens anders kunnen vinden. Maar als hun toekomstplannen hen uit elkaar lijken te drijven, komt hun relatie in gevaar en moet de aanhankelijke Cas het alleen-zijn onder ogen komen.
Marlon Brando werd onder andere geselecteerd voor het Toronto International Film Festival 2020, La Semaine de la Critique in Cannes en het Nederlands Film Festival.

BLADGOUD
Bladgoud is een fictiefilm over schaamte, onmacht, een thuisloze twintiger en de trotse zelfstandigheid van de hedendaagse jeugd. Deze film kwam tot stand in samenwerking met Human en was de eindexamenfilm van de Nederlandse Filmacademie 2018.

JUNKSKE
Onrustige tiener Raf wil in de voetsporen treden van zijn oudere broer Boas, maar hij is ver van huis in de harde wereld waarin hij leeft. Hij wordt gedwarsboomd door zowel zijn agressieve tegenstanders op school, als zijn oudere broer die wel degelijk zijn jongere broertje in de gaten houdt. Raf wil niets liever dan de erkenning krijgen van broer, die hij volgens hem verdient. In de jacht van zijn doel belandt Raf in een chaos waardoor hij langzaam maar zeker de controle over zichzelf verliest.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?