sluit

Go Short tip: Bálint’s Shorts + Interview

Film
Go Short

Tijdens de 11e editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen ontdek je vijf dagen lang het beste dat korte film te bieden heeft. Eén van de filmmakers die deze editie centraal staan is Bálint Kenyeres.

MAKERS IN FOCUS
De veelbelovende filmmakers Jacqueline Lentzou en Bálint Kenyeres zijn speciale gasten de aankomende editie. Beide makers worden gezien als rijzende sterren en ontvingen internationaal veel waardering voor hun films: zo won Lentzou afgelopen mei in Cannes de prijs voor meest belovend filmtalent en werd Kenyeres dit jaar geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Locarno. De makers zijn tijdens het festival in april aanwezig om zich onder andere voor te stellen aan het publiek, te praten over hun films en hun expertise over te dragen op de studenten van de Go Short Campus.

BÁLINT KENYERES
De debuutfilm van Go Short’s tweede gast, Bálint Kenyeres, ging in première op het filmfestival van Venetië en ging daarna de wereld over langs meer dan dertig filmfestivals. Zijn daaropvolgende korte film Before Dawn (2005) werd genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes, won de juryprijs in Sundance en de prijs voor beste korte film tijdens de European Film Awards. Go Short vertoont de beste korte films van zowel Kenyeres als van Lentzou en zij krijgen carte blanche om hun persoonlijke favoriete shorts te vertonen. De makers zijn tijdens het festival in april aanwezig om zich onder andere voorstellen aan het publiek, te praten over hun films en hun expertise over te dragen op de studenten van de Go Short Campus.

Klik hier voor het programma en kaartverkoop.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden