sluit

GS: Shorts uit Hongarije

Film
Go Short

Tijdens de 11e editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen ontdek je vijf dagen lang het beste dat korte film te bieden heeft. Het filmland dat in deze editie extra aandacht krijgt, is Hongarije. Middels verschillende filmblokken ontdek je de Hongaarse filmwereld van toen en nu.

IN FOCUS: HONGARIJE
Na een crisis in de Hongaarse cinema aan het begin van dit decennium, floreert de Hongaarse filmindustrie inmiddels meer dan ooit tevoren. Hongaarse films krijgen niet alleen flinke aantallen bezoekers, maar vergaren ook internationale erkenning op belangrijke festivals. Om de Hongaarse cinema écht te begrijpen, moeten we ook terugblikken op de werken van eerdere generaties. In samenwerking met het Hungarian National Film Archive presenteren we een programma over de experimentele korte film uit de jaren zeventig. Met dit focusprogramma zoomen we in op deze talenten die de toekomst van de Hongaarse cinema bepalen én we blikken terug op de rijke filmhistorie van Hongarije.

FRESH MEAT
Hongarije barst van het jonge filmtalent. Deze selectie van prachtige recente korte films belooft veel goeds voor de toekomst.

NEW ANIMATIONS
Wonderlijk en waanzinnig mooi. Deze korte films definiëren de nieuwe generatie van Hongaarse animatoren.

BALÁZS BÉLA
Een exclusieve vertoning van experimentele, avant-garde films uit de jaren ’60 en ’70 van de Béla Balázs Studio. De films worden vertoond op 35mm en ingeleid door onderzoeker Pál Czirják, van het Hungarian National Film Archive.

Klik hier voor de programma’s rondom filmland Hongarije.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden