sluit

Go Short 2019

Film
Festival
Go Short

Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. Van woensdag 3 t/m zondag 7 april 2019 vindt de 11e editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen plaats en wordt Nijmegen omgetoverd tot dé internationale korte film hotspot. Ontdek de kracht van de korte film op het grote doek en dompel je onder in de grootste ideeën van een nieuwe lichting filmmakers.

COMPETITIEPROGRAMMA’S
Zoals ieder jaar zijn er in de verschillende competitieprogramma’s van Go Short weer de beste korte films van het afgelopen jaar te zien. Dit jaar zijn er twee competities bijgekomen, wat het totaal aan competitieprogramma’s naar 5 brengt: de Europese, Nederlandse, studenten, VR en Music Video competitie. Uit meer dan 2300 inzendingen zijn de 133 beste films geselecteerd. Laat je verrassen door de bijzondere verhalen van nieuw en terugkerend talent. Aanschouw de shorts in het bijzijn van hun makers. En wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards?

MAKERS IN FOCUS
De veelbelovende filmmakers Jacqueline Lentzou en Bálint Kenyeres zijn speciale gasten de aankomende editie. Beide makers worden gezien als rijzende sterren en ontvingen internationaal veel waardering voor hun films: zo won Lentzou afgelopen mei in Cannes de prijs voor meest belovend filmtalent en werd Kenyeres dit jaar geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Locarno. De makers zijn tijdens het festival in april aanwezig om zich onder andere voor te stellen aan het publiek, te praten over hun films en hun expertise over te dragen op de studenten van de Go Short Campus.

IN FOCUS: HONGARIJE
Het filmland dat tijdens de komende editie centraal staat is Hongarije. Met een rijke filmhistorie en meerdere internationale successen, waaronder een Oscar voor Beste Korte Film in 2017, bewijst Hongarije zich als een innovatief en gewaardeerd filmland. Go Short duikt met drie programma’s dieper in het heden én het verleden van de Hongaarse filmcultuur. Hongaarse filmmakers zijn dankzij de steun van de Hongaarse ambassade in Nederland aanwezig op het festival om te vertellen over hun film en zijn in de gelegenheid connecties te maken met Nederlandse en internationale filmprofessionals.

HAPPINESS
Het thema van Go Short 2019 is Happiness. De focus op geluk is groot en lijkt soms wel obsessief. Alles moet leuk zijn, we moeten de beste versie van onszelf zijn en er is weinig ruimte voor tegenslag. Het themaprogramma Happiness richt zich op verschillende vragen: hoe ga je om met falen? Maakt de digitale zoektocht naar liefde gelukkig? En wat zijn de alternatieve wegen naar geluk? Aan de hand van grappige, ontroerende en treffende korte films proberen we hier een antwoord op te vinden.

Op onze website lichten we een aantal tips uit. Voor het volledige programma & kaartverkoop kun je terecht op goshort.nl.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden