sluit

Go Short 2023

Film
Festival
Go Short

Van 31 maart t/m 10 april vindt de vijftiende editie van Go Short plaats in onze filmzalen. De jubileumeditie trapt af  met een gratis filmwandeling door de wijk Wolfskuil. In de dagen erna kunnen bezoekers kiezen uit een grote variëteit aan filmblokken bomvol korte films uit heel Europa. Van comedy tot musical en van music video’s tot familiefilms, alles komt voorbij. De kaartverkoop is gestart!

Competitie

Uit meer dan 2000 inzendingen worden de beste films van Europa geselecteerd door Go Short. Deze korte films zijn te bekijken in drie competities: de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de New Arrivals Competitie. Daarnaast zie je in de Music Video Competition de beste videoclips van het afgelopen jaar op groot scherm en tijdens de Jongerencompetitie zie je de leukste shorts van de jongste filmmakers.

Laat je verrassen door de grootste ideeën van nieuw en terugkerend talent en bekijk de shorts in het bijzijn van hun makers. Wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards? En welke film moet volgens jou de publieksprijs winnen?

Onze tips uit het programma:

Maak kennis met Charlie Shackleton: Hij ging van filmcriticus in zijn tienerjaren naar een non-fictie filmmaker met tientallen films op zijn naam op jonge leeftijd. Experimenterend met vele verschillende vormen en formats, zijn zijn films een frisse en nieuwe benadering van wat film is en wat het kan zijn. Go Short presenteert met trots: Charlie Shackleton als Filmmaker In Focus.
Off the Walls: Deep End Film en Go Short slaan wederom de handen ineen voor een bijzondere filmvertoning. De muren in Nijmegen veranderen in mini-bioscopen voor een korte film stadstour. Ga mee op deze mysterieuze en duistere wandeling door deze prachtige stad en laat je verrassen door de unieke ervaring.
LUX Mini x Go Short: Tijdens Go Short vinden er twee extra edities van LUX Mini plaats, de bioscoopervaring voor de jongste filmfans. Met gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en korte films is het de perfecte eerste filmervaring voor de allerkleinsten. De kaartverkoop loopt dit keer via de website van Go Short.

Bekijk hier het volledige programma van Go Short of koop gelijk je kaarten.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?