sluit

God Only Knows

Film
Picl

God Only Knows vertelt het herkenbare verhaal over de ergernissen en onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen.

Thomas (Marcel Musters) heeft een dieptepunt bereikt. Hij zit in een heftige burn-out en heeft zijn gedrag en gedachten niet meer in de hand. Zijn twee zussen Hannah (Monic Hendrickx) en Doris (Elsie de Brauw) komen uit verschillende paden in het leven, maar ze nemen samen de zorg voor hun broer op zich. Dit creëert, buiten de momenten van dankbaarheid en liefde, ook de nodige wrijving tussen de twee zussen. Het zorgen voor Thomas valt hen zwaarder dan ze hadden verwacht, maar tegenover de buitenwereld proberen ze een façade van geluk en voorspoed te behouden. De band tussen Thomas, Hannah en Doris lijkt af te brokkelen, maar liefde voor familie is uniek en ijzerhard.

Mijke de Jong toont met God Only Knows een schaamteloos eerlijke inkijk in het familieleven. Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters brengen de onverwoestbare band tussen broers en zussen op een eerlijke, maar hoopvolle manier tot leven. God Only Knows is getoond op het International Film Festival Rotterdam en werd daar voor de IFFR Audience Award genomineerd. De Jong liet al eerder zien een getalenteerde regisseuse te zijn, haar eerdere film Layla M. was in 2017 de Nederlandse Oscarinzending voor Beste Buitenlandse Film.

PODCAST
In het kader van God Only Knows heeft regisseur Mijke de Jong samen met Topkapi Stories een podcast gemaakt. Deze kun je hier downloaden en beluisteren.

 

 • God Only Knows voelt grillig en robuust, maar nooit gekunsteld
  De Volkskrant
 • Het samenspel tussen deze drie sterk geschreven karakters is een genot om te zien
  Cinemagazine.nl
 • Pijnlijk realistisch familieportret
  VPRO Cinema
 • Een film met een echt hart
  NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden