sluit

God’s Own Country

Film

Johnny is een jonge schapenboer uit Yorkshire.

Nadat zijn vader gedeeltelijk verlamd raakt moet hij het familiebedrijf draaiende zien te houden. Om aan de dagelijkse sleur en zijn eigen emoties te ontkomen drinkt hij in de lokale pubs en beleeft hij oppervlakkige seksuele avonturen, die nergens toe leiden. In het voorjaar wordt een Roemeense seizoenarbeider, Gheorghe, aangenomen om Johnny te helpen op de boerderij. Nadat de twee mannen op pad worden gestuurd om de muur van de boerderijgrond te maken, ebt de initiële spanning tussen de twee snel weg. Hun relatie verandert in een intense verhouding die Johnny’s leven voorgoed zal veranderen.

God’s Own Country is deels gebaseerd op het eigen leven van schrijver en regisseur Francis Lee. De film is geschoten in dezelfde straat waar hij is opgegroeid, en hij moest ook de keuze maken tussen blijven werken op de familieboerderij of zijn leven een andere richting geven. Met zijn oog voor symbolische details wordt de film vergeleken met Ang Lee’s Brokeback Mountain.

 

 • Gods Own Country is een prachtig liefdesverhaal, zo ruw en bars als het Noord-Engelse landschap.
  De Volkskrant
 • Het uitstekende en zeer originele scenario, geweldige camerawerk met die prachtige Engelse landschappen, en de uiterst sfeervolle originele muziek dragen ertoe bij dat de toeschouwer de bioscoop als een gelukkig mens verlaat.
  Filmvandaag.nl
 • Een mokerslag van een film. Alles in de Gods Own Country druipt van authenticiteit.
  De Telegraaf
 • Een droomdebuut. Alles klopt.
  Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden