sluit

Goldie

Film

Goldie toont de rauwe realiteit van een meisje met weinig mogelijkheden, maar des te meer kracht, bravoure en doorzettingsvermogen. De energieke en optimistische film van Sam de jong is nu bij ons te zien.

Goldie (Slick Woods) is een ster… nou ja, misschien nog niet helemaal, maar in ieder geval is ze dat wel in de ogen van haar jonge zusjes Sherrie en Supreme. Als het aan hen ligt, duurt het niet heel lang voordat de rest van de wereld haar kent. Goldie wacht alleen nog op haar kans op een doorbraak. In de tussentijd is het haar missie haar zusjes uit handen van de overheidsinstanties te houden. Hun moeder is opgepakt en de meisjes zijn minderjarig, waardoor ze eigenlijk uit huis geplaatst moeten worden. Maar dat is voor Goldie geen optie. Met de vele obstakels op haar pad is het voor de ambitieuze tiener niet makkelijk om haar dromen te verwezenlijken, maar ze weigert op te geven.

Het beroemde model Slick Woods speelt de hoofdrol en maakt met de film haar acteerdebuut. De film is een volledig Amerikaanse productie en ging in wereldpremière tijdens de laatste editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Goldie is Een film vol kracht, attitude en optimisme, die tegelijk een realistisch beeld schetst van de rauwe werkelijkheid van kansarme kinderen in achterstandswijken in de Verenigde Staten

 

  • Een film waar De Jong trots op mag zijn.
    De Volkskrant
  • Bij vlagen imposant.
    NRC
  • Een mythische vertelling over de overlevingskracht van een jonge zwarte vrouw.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden