sluit

Grâce à Dieu

Film

Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt.

Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Naarmate er meer bekendheid komt over deze actiegroep, melden zich meer mensen aan. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van hun verhaal zijn heviger dan verwacht, met onvoorziene gevolgen voor henzelf en de mensen om hen heen.

De Franse regisseur François Ozon (Jeune & Jolie, Dans la maison) zet met Grâce à Dieu een actueel probleem op een kunstzinnige manier in de spotlight. Het aangrijpende verhaal heeft op het Berlin International Film Festival naast een nominatie voor de Golden Berlin Bear voor Beste Film, Silver Berlin Bear voor Grand Jury Prize mogen ontvangen. Ozon heeft met eerder werk bewezen een onmiskenbaar talent te zijn in de Franse filmwereld. Vier van zijn films zijn op het Cannes Film Festival in aanmerking gekomen voor de Palme d’Or.

 • Met grote zorgvuldigheid zet Ozon de zoektocht van een misbruik-slachtoffer uiteen
  De Volkskrant
 • Inspirerend en onthutsend tegelijk
  VPRO Cinema
 • Belangwekkend verhaal, maar dramatisch niet sterk
  NRC
 • Intrigerend en ijzersterk
  Filmtotaal.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden