sluit

Grace Jones: Bloodlight and Bami

Film
Picl
Première
Roze Zomer

Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal.

In de documentaire Grace Jones: Bloodlight and Bami stelt Grace Jones zich volledig open. Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle, meer recente stukken als Williams’ Blood en Hurricane en covers als Love Is The Drug. Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen in een uniek portret dat alle facetten van haar leven toont: de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kenden.

Regisseur Sophie Fiennes (The Pervert’s Guide to Cinema, Hoover Street Revival), heeft tien jaar gewerkt aan Grace Jones: Bloodlight and Bami. Een reis van Jones met haar zoon Paulo naar haar vaderland Jamaica én een uniek concert in Dublin in 2016 lopen als twee rode draden door deze impressionistische film. Met ‘Nightclubbing’ en ‘Slave to the Rhythm’ sloeg Grace Jones in de jaren tachtig een brug tussen disco en new wave. Maar ze onttrekt zich aan iedere categorie: avant-gardist en entertainer, vrouwelijk en mannelijk, new wave en disco, legendarisch en eeuwig jong.

Roze zomer
Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus kleurt LUX roze voor de Roze Zomer. Tijdens deze speciale dagen worden de beste kwaliteitsfilms in het LHBT+ genre vertoond. Op zaterdagmiddag van 15.00 – 17.00 kun je na de film ook komen genieten van de Roze Zomerborrel, waarvoor een speciaal aanbod geldt.

Naast Grace Jones: Bloodlight and Bami worden ook Marvin ou la belle éducation, Whitney, Nina en Plaire, Aimer et Courir Vite vertoond.

  • Privemomenten contrasteren mooi met de krachtige liveoptredens.
    VPRO
  • Het is zowel een observerende documentaire als een concertfilm.
    NRC
  • Zo maak je een goede popsterren documentaire
    De Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden