sluit

Grimm (re-edit)

Film
Picl

Grimm (re-edit) is een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western. Deze geestige film van Alex van Warmerdam is te zien vanaf donderdag 10 oktober.

Jacob (Jacob Derwig) en zijn zus Marie (Halina Reijn) worden door hun werkloze vader in een winters bos achtergelaten. In zijn jas vindt Jacob een briefje van hun moeder waarin ze hen sommeert naar een oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje wordt Marie verliefd op Diego, een rijke chirurg, die samenwoont met zijn dominante zus Teresa. De jaloerse Jacob probeert zijn zusje weg te krijgen bij Diego. Wanneer dat niet lukt, begint hij zijn zwager te tarten. Het wordt al snel duidelijk dat Jacobs gedrag niet ongestraft blijft …

Film- en theatermaker, schrijver en schilder Alex van Warmerdam heeft vele films op zijn naam staan die bekroond zijn met een Gouden Kalf, waaronder AbelDe NoorderlingenOberDe laatste dagen van Emma Blank en Borgman. Ook in het buitenland werd Van Warmerdam vele malen bekroond. In 2016 ontving Alex van Warmerdam samen met Marc van Warmerdam het Gouden Kalf voor de Filmcultuur.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden