sluit

The Guernsey Literary Society

Film

Januari 1946. Londen herstelt zich langzaam van de Tweede Wereldoorlog en de jonge charismatische schrijfster Juliet Asthon is op zoek naar een onderwerp voor haar volgende boek.

Op een dag ontvangt ze een brief van een mysterieuze boekenclub. ‘The Guernsey Literary and Potato Peel Society’ is opgericht op het eiland Guernsey tijdens de oorlog. Het diverse genootschap bestaat onder andere uit een varkensboer en een frenologischt, maar ze hebben allemaal de liefde voor literatuur gemeen. Tijdens het corresponderen raakt Juliet steeds meer geïnteresseerd in de excentrieke wereld van het genootschap en haar leden, en ze besluit hen te bezoeken. Daar leert ze steeds meer over het leven van de leden, hun eiland, hun smaak in boeken en de impact die de Duitse overname heeft gehad op hun leven. Als daarbij haar genegenheid voor de ruige en intrigerende boer Dawsey steeds groter wordt, verandert haar leven voorgoed.

Guernsey Literary Society is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows (2008). Regisseur Mike Newell is bekend van onder andere Four Weddings and a Funeral (1994) en Harry Potter and the Goblet of Fire (2005). Hij wil met deze film een ode brengen aan het eiland Guernsey, het enige stukje Brits territorium waar de Duitsers ooit macht over hebben gehad, en daarom voor geen goud uit handen wilden geven. Dat is vandaag de dag nog steeds terug te zien aan de militaire inrichting van het eiland. Met Lily James, Matthew Goode, Michiel Huisman en Jessica Brown Findlay.

Korting met je biebpas
Dit is een boekverfilming en daarom, als je in het bezit bent van een geldige bibliotheekpas, krijg je op vertoon van je bibliotheekpas € 2,50 korting (geen korting op korting).

  • Gelikte zwijmelfilm met vleugje oorlogsleed
    NRC Handelsblad
  • Mike Newells nieuwste romantische drama is als een warm schuimbad om je langzaam in weg te laten zakken.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden