sluit

Hampstead

Film

De Amerikaanse weduwe Emily Walters woont aan de rand van Hampstead Heath, een groot park in Londen. Na de dood van haar man lukt het haar maar niet meer om de draad op te pakken en zich weer bezig te houden met zaken die haar aandacht nodig hebben; haar mooie, maar oude appartement, haar financiën en haar zoon.

Ondanks alle hulp van haar beste vriendin Fiona, wil ze niet toegeven aan het feit dat ze zwerft door het leven zonder na te denken over de toekomst. Tot ze op een dag Donald ontmoet. Donald woont al jaren in een hutje in Hampstead Heath, maar projectontwikkelaars hebben hun zinnen gezet op zijn plek. Terwijl Emily Donald helpt in zijn strijd tegen de projectontwikkelaars die hem het park uit willen werken, weet ze haar leven weer langzaam op te pakken. Ondanks alle tegenwerking die Emily krijgt, is ze vastbesloten om op te komen voor het emotionele en fysieke bestaan van de stille en ongewone Donald. Een man die haar verdriet zelfs weer plaats laat maken voor liefde.

Met Hampstead laat regisseur Joel Hopkins op een charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken. Joel Hopkins regisseerde eerder Jump Tomorrow, waarvoor hij in 2001 de BAFTA voor meest veelbelovende nieuwkomer won. Later werkte hij aan The Love Punch en Last Chance Harvey. In Hampstead vervullen Brendan Gleeson (Into the Storm) en Diane (Something’s Gotta Give) de hoofdrollen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden