sluit

Happy End

Film

Bij de familie Laurent is niets wat het lijkt. De familie heeft een bouwbedrijf dat sinds kort in handen is van Anne, de dochter in de familie. Het familiebedrijf is succesvol en geeft de familie een comfortabel leven.

In het grote landhuis waar de Laurents wonen, worden er echter veel geheimen bewaard van de schijnwereld die de familie voor zichzelf gemaakt heeft. De verkrampte familiebanden worden blootgelegd wanneer de 13-jarige Ève, de dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen. De hypocrisie wordt gevolgd door de ogen van het kleine meisje.

Happy End werd geselecteerd als de Oostenrijkse Oscarinzending voor beste buitenlandse film. De film ging dit jaar in première op het filmfestival in Cannes. Daar kreeg hij positieve reacties van het publiek. Met de hoofdrol voor de Oscargenomineerde Isabelle Huppert (Amour). Verder met Jean-Louis Trintignant (Ma nuit chez Maud) en Mathieu Kassovitz (Amélie). Geregisseerd door Michael Hanneke. Hij schreef en regisseerde eerder Amour en La Pianiste.

Filmkring en Cursus Première
Op donderdag 16 november en dinsdag 21 november is Happy End onderdeel van de Filmkring. Op maandag 4 december is de film onderdeel van de Cursus Première.

  • Haneke levert met Happy End secuur, indringend en geestig drama af over gevolgen van nalatigheid
    de Volkskrant
  • Alles waar Haneke voor staat in een film
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden