sluit

Helmut Newton: The Bad And The Beautiful

Film

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw.

Met onder andere interviews van Grace Jones, Anna Wintour en Charlotte Rampling ontstaat een aangrijpend beeld van het leven en de carrière van fotograaf Helmut Newton. Van zijn kinderjaren in Berlijn tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk, alles komt voorbij. Het onderzoeken van de vrouwelijke vorm werd zijn kenmerkende stijl waaraan hij tot op de dag van vandaag nog uit duizenden te herkennen is. Zijn provocerende portretten werpen nog altijd vragen op. Gaven de portretten vrouwelijke kracht weer, of waren het geseksualiseerde objecten van de mannelijke blik? Interviewfragmenten worden afgewisseld met de krachtige, uitzonderlijke foto’s uit Newtons carrière.

Regisseur Gero von Boehm ontmoette Helmut Newton in Parijs in 1997. Hij had meteen door dat de eigenzinnige fotograaf alles behalve saai was en er ontstond een mooie vriendschap tussen de twee. Dit heeft voor een groot deel bijgedragen aan de ontspannen en open gesprekken die in de film te zien zijn.

  • Een prikkelende documentaire
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden